• Prednáška ,,Prevencia zubného kazu":
          • Prednáška ,,Prevencia zubného kazu":

          •       Pre školkárov a pre žiakov 1.stupňa bola u nás v škole dňa 29.5.2018 prednáška o prevencii a starostlivosti o zuby - ,,Prevencia zubného kazu". Dozvedeli sa, ako sa správne čistia zuby a prečo je dôležité sa o ne starať. Zistili, že žuvačka zuby nevyčistí a preto si musia čistiť svoje zúbky minimálne dvakrát denne správnou technikou. Obrázky a slová niekedy nestačia na zodpovedanie všetkých detských otázok. Preto i prostredníctvom rozprávky získali škôlkári aj žiaci odpovede na otázky o zubnej hygiene. Na tejto prednáške sa porozprávali, aké dôležité je správne stravovanie v živote človeka, ktoré potraviny by mali jesť a ktoré by mali obmedziť.

            Hlavným cieľom tejto prednášky bolo vysvetliť mladším žiakom : - ako sa majú správne starať o svoj chrup, - ako zabrániť vzniku zubného kazu, -hygiena ústnej dutiny, -technika čistenia zubov a výživa. Prednáška deti veľmi zaujala a prispela k uvedomeniu si, aká dôležitá je starostlivosť o zuby.

            Všetkým deťom želáme zdravý a šťastný úsmev☺!  Fotky z prednášky TU.        Mgr. Viliam Žitňanský

        • Atletika - okresné kolo
          • Atletika - okresné kolo

          • Na štadióne AFC v Novom Meste nad Váhom sa dňa 11.5.2018 uskutočnilo OKRESNÉ kolo v atletike základných škôl. Stretli sa tu žiaci 2. stupňa ZŠ. Žiaci mali príležitosť zažiť skutočné preteky a obľúbiť si tak napríklad atletiku alebo šport vo všeobecnosti. Našu školu s veľkou snahou reprezentovali dievčatá- K.Balážová, N. Pastorková, K.Bieliková, T.Čačíková, A.Stachová, K.Moravanská, K.Hruboňová a chlapci- P. Potočný, M.Pavlovič, J.Šupka, J.Brunovský, Š. Masár, N.Kvasnička pod dohľadom pána učiteľa Mgr. Viliama Žitňanského. Na stupni víťazov skončila naša žiačka KLÁRA MORAVANSKÁ NA 3.MIESTO V OKRESE v hode kriketkou. Na peknom 4.mieste v okrese sa umiestnila naša žiačka KRISTÍNA BALÁŽOVÁ v skoku do diaľky iba o 3 cm za 3.miestom výkonom 390 cm. Kristína Balážová dosiahla ďalšie pekné umiestnenie 6.miesto v behu na 60 m. Za zmienku stojí aj 9.miesto v okrese ALŽBETY STACHOVEJ vo vrhu guľou. Všetkým našim žiakom GRATULUJEME a ĎAKUJEME za výbornú reprezentáciu našej školy. Športu zdar!

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horná Streda Ďakuje aj za našich žiakov športovcov obecnému úradu Horná Streda a pánovi starostovi Hornej Stredy Ľubomírovi Krajňanskému za vybavenie a uhradenie dopravy autobusom pre našich žiakov na túto športovú súťaž. Ďakujeme. Fotky - link TU.  Mgr. Viliam Žitňanský.

        • Súťaž v cudzom jazyku “Language Flower 2018”
          • Súťaž v cudzom jazyku “Language Flower 2018”

          • Opäť po roku pani učiteľka Mgr. Ingrid Palková prihlásila svojich žiakov 4.ročnika do súťaže v anglickom jazyku Jazykový kvet v kategórii dráma. Po minuloročnom reprezentovaní školy prebojovaním sa až do celoslovenského finále, sme to tento školský rok skúsili znova s novou drámou “ Snow White and the seven dwarfs”. Sústredili sme sa hlavne na pozdvihnutie jazykovej úrovne nášho prejavu, pretože sme už o rok starší, skúsenejší a jazykovo zdatnejší, čo sa týka anglického jazyka. Dňa 9. marca 2018 sme súťažili v krajskom semifinálovom kole v Trenčíne, kde sme obsadili 1. miesto a postúpili sme do krajského finálového kola, ktoré sa uskutočnilo dňa 12. apríla tiež v Trenčíne. Aj tu sme získali 1. miesto a postup do celoslovenského finálového kola, ktoré sa uskutoční dňa 1.júna 2018 v Nitre. Všetkým, ktorí sa tešia z nášho úspechu, ktorí nám fandia a nepohrdnú pochvalou za naše úsilie, vynaloženú námahu a vytrvalosť, veľmi pekne ďakujeme. Aj milé slová od vás nám dávajú pocit zadosťučinenia a veľmi si ich vážime. Samozrejme, nejde nám o víťazstvo, ale hlavné je, že sa radi učíme cudzí jazyk takouto formou a na súťažiach môžeme reprezentovaním zviditeľniť našu malú školičku. Taktiež máme možnosť pozrieť si výkony svojich rovesníkov z iných škol a získavame tak nové cenné skúsenosti. Fotky z tejto súťaže sú TU.

            Držte nám palce na celoslovenskom finále v Nitre.

            Ďakujeme. ☺  Mgr. Ingrid Palková a jej 11 šikovných štvrtákov.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Horná Streda
        • +42132/7773175 - riaditeľ školy +42132/7773112 - ekonómka +42132/7773102 - materská škola +42132/6401592 - vedúca školskej jedálne, Školská jedáleň e-mail= sjhorna.streda@gmail.com Webová adresa - www.zssmshornastreda.sk
        • Partizánska 391 916 24 Horná Streda Slovakia
        • 36125440
        • zssmshorna.streda@gmail.com, mshorna.streda1@gmail.com .
        • www.zssmshornastreda.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje